Tort cu crema de ciocolata si cafea

de Angelina_Elena in Torturi, 4 Apr 2013 | 5746 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 9 oua
  • 250 g zahar
  • 8 linguri faina
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa
  • 2 linguri cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Crema:
  • 500 ml frisca batuta
  • 500 ml lapte
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri amidon
  • 1 lingura cacao
  • 4 linguri zahar
  • 70 g unt
  • 5 g ness
  • Sirop:
  • 1 ceasca zahar
  • 2 cesti apa
  • 1 lingurita esenta de cafea
  • Decor:
  • trandafiri si frunze din pasta de zahar
  • cereale cu glazura de ciocolata
  • biscuiti
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata si cafea:

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Adaugam apoi apa rece si galbenusurile amestecate cu uleiul si amestecam usor cu o spatula de jos in sus. Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt apoi o adaugam peste albusurile batute spuma si omogenizam. Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei. Turnam aluatul, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand blatul trece testul scobitorii.

Crema: Intr-un ibric punem 400 ml lapte la fiert. Intr-un bol punem faina, zaharul, ness-ul, cacaoa, galbenusurile si amestecam. Adaugam treptat laptele ramas (100 ml) si omogenizam. Cand laptele din ibric incepe sa fiarba adaugam compozitia de faina. Lasam sa fiarba la foc mic, amestecand continuu pana cand se ingroasa. Luam de pe foc, adaugam ciocolata rupta bucatele si untul si amestecam cu un tel pana se incorporeaza bine in crema. Lasam la racit. Dupa ce crema s-a racit complet, o amestecam cu frisca batuta.

Sirop: Punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana cand zaharul s-a topit, apoi luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie.

Asamblare: Blatul de tort rece se taie in 2. Oprim o parte din crema pentru a imbraca tortul.

Intr-o tava cu pereti detasabili, punem primul blat, il insiropam, intindem crema, punem desupra si cel de-al doilea blat si il insiropam. Dam tortul la rece pentru 1-2 ore, apoi il imbracam intr-un start subtire de crema. Cerealele si biscuiti se sfarma fin, apoi cu ajutorul unui cutit imbracam marginea tortului. Deasupra se orneaza cu trandafiri si frunzulite din pasta de zahar. Se da la rece pana la servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata si cafea" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de cappucino si ciocolata alba